/Project

Een marmertapijt buiten

Van saai naar sensationeel: een marmertapijt als blikvanger voor je terras!

Bent u op zoek naar een kwalitatieve en moderne oplossing voor uw terras? Neem dan zeker ook een marmertapijt in overweging, want wij vinden dit een ideale vloer voor uw terras. En dit is waarom.

De kwalitatieve aspecten van een marmertapijt

Een marmertapijt is niet alleen uitzonderlijk mooi, het is ook zeer kwalitatief. Het bestaat namelijk uit marmerkorrels van 1-4 mm of 4-8 mm die vermengd worden met een hoogwaardig polyurethaan (PU) bindmiddel. Dit PU bindmiddel is 100% UV bestendig, waardoor er geen verkleuring optreedt en de originele kleur steeds behouden blijft.

U kiest zelf tussen de verschillende natuurlijke marmerkleuren om het marmertapijt volledig af te stemmen op uw terras en uw persoonlijke smaak. Marmerkorrels hebben binnenin trouwens dezelfde kleur als aan de buitenkant, zodat eventuele slijtage zelfs niet zal opvallen.

De afwerking van een marmertapijt

Deze vloerbedekking wordt in twee vormen afgewerkt. Met een open structuur en met een gesloten structuur.

Een marmertapijt buiten heeft steeds een open structuur

Een marmertapijt buiten wordt altijd gelegd met een open structuur en veelal in de grotere korrelmaat 4-8mm. Dit betekent dat er ruimte is tussen de marmerkorrels waardoor water, regen en vuil gemakkelijk kunnen weglopen. Een open structuur heeft specifieke voordelen voor buitengebruik:

  • Het open karakter van een marmertapijt voor buiten zorgt ervoor dat het water tussen het tapijt kan sijpelen en niet op het oppervlak blijft liggen.
  • Dit voorkomt waterophoping en creëert een betere afvoer, waardoor het risico op gladheid wordt verminderd bij natte weersomstandigheden.
  • Bovendien biedt een open structuur de mogelijkheid voor natuurlijke afkoeling van het tapijt, waardoor het minder warm wordt in vergelijking met een gesloten structuur.

Een marmertapijt binnen heeft vaak een gesloten structuur

Binnen wordt een marmertapijt bijna altijd gelegd met een gesloten structuur in de kleinere korrelmaat 1-4 mm. Hier worden de poriën van de marmerkorrels namelijk opgevuld met transparante hars:

  • Dit zorgt voor een egaal en strak oppervlak. Dit geeft een moderne en minimalistische uitstraling aan de ruimte.
  • Bovendien maakt het naadloze karakter van een gesloten structuur het gemakkelijker om het tapijt schoon te houden, omdat vuil en stof zich niet kunnen ophopen in voegen of naden.

Het tijdloze karakter van een marmertapijt terras

Een marmertapijt voor het terras is verkrijgbaar in een scala van 15 natuurlijke marmerkleuren, waardoor u de mogelijkheid heeft om de juiste tint te kiezen die aansluit bij de gewenste stijl.

Er is voor elk terrasontwerp wel een geschikte kleur beschikbaar en het mengen van kleuren behoort ook tot de mogelijkheden. Deze kleuropties stellen u in staat om uw terras een unieke uitstraling te geven die past bij de bouwstijl van uw woning en uw persoonlijke voorkeur.

De uitstraling

Met de juiste kleurkeuze en korrelgroote kan je met een marmertapijt de gewenste look en feel te creëren. De fijnkorrelige textuur zal zorgen voor een subtiel en elegant effect. Wilt u een meer opvallende uitstraling? Dan kan u kiezen voor de grovere marmerkorrels, wat een textuur met meer diepte en karakter geeft aan het marmertapijt.

De opbouwhoogte van een marmertapijt is 6 tot 10 mm, afhankelijk van de gekozen korrelgrootte.

Kortom, een marmertapijt is een prachtige vloeroplossing voor uw terras. Het combineert kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek op een unieke manier. Met de vele voordelen en eigenschappen springt een marmertapijt eruit als een moderne en stijlvolle keuze voor buitengebruik. Ervaar het comfort, de veiligheid en de schoonheid van een marmertapijt en geniet optimaal van uw terras.

Deel dit project: