/Project

Een gietvloer over tegels

Kan een gietvloer over bestaande tegels?

Gelukkig is dat een vraag waar we volmondig ‘ja’ op kunnen antwoorden. Het heeft zelfs heel wat voordelen, zoals we kunnen laten zien in deze verbouwing, die werd uitgevoerd in samenwerking met Klokhuis Interieurarchitecten.

7 Voordelen van een gietvloer over tegels

  1. Kostenbesparend: Het verwijderen van oude tegels kan duur en tijdrovend zijn. Door de gietvloer direct over de bestaande tegels te geiten, bespaar je dus sloop- en afvoerkosten.
  2. Tijdsbesparend: Het proces van het gieten van een nieuwe vloer over tegels is bijgevolg sneller dan het verwijderen van de oude vloerbedekking en vervolgens een nieuwe onderlaag te installeren.
  3. Mooi: Gietvloeren bieden een naadloze en strakke uitstraling die een moderne sfeer uitstraalt en bovendien verkrijgbaar is in verschillende kleuren en afwerkingen. In deze verbouwing werd bijvoorbeeld gekozen voor een zachtgroene kleur die perfect past bij de keukenstoelen en bij de aanpalende tuin. Aan de voordeur werd een vloermat ingewerkt in de gietvloer. Dit is niet alleen een praktische en veilige oplossing, maar ook gewoon bijzonder mooi.
  4. Hygiënisch: Gietvloeren zijn naadloos en dus zeer goed schoon te houden, wat vooral in een keuken een gigantisch voordeel is. Zo hou je je vloer moeiteloos proper en hygiënisch.
  5. Duurzaam: Een gietvloer is duurzaam en bestand tegen slijtage, vlekken en krassen, wat hem dus geweldig geschikt maakt voor intensief gebruikte ruimtes zoals deze keuken en leefruimte.
  6. Egaal: Een gietvloer op tegels kan trouwens kleine oneffenheden in de onderliggende tegels egaliseren, waardoor als vanzelf een perfect vlak oppervlak ontstaat.
  7. Waterbestendig: Tenslotte zijn veel gietvloeren waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor natte ruimtes zoals badkamers en keukens.

Project details:

  • gietvloer met synthetische toplaag (Artfloors Premium)
  • in een gedurfde zachtgroene kleur
  • aangebracht op bestaande tegels

Deel dit project: